4D Ultrahang

Mi a 4D ultrahang, avagy babamozi?

A négydimenziós ultrahanggal minimális időbeli csúszással követhető a magzat mozgása, testhelyzete és az arckifejezése is. Ez azt jelenti, hogy nem csak térben 3D-ben látunk egy fixált képet, hanem a mozgását is megfigyelhetjük mindeközben. Tehát lényegében egy mozgó képsort tudunk megjeleníteni.

Minden szakirodalom más-más időpontot javasol a vizsgálat elvégzésére, de véleményem szerint a legoptimálisabb időpont erre a 20. és 30. terhességi hét közötti időszak. Természetesen ettől eltérően a megbeszéltek és igények szerint is elvégezhető.

A vizsgálat időtartamát és minőségét nagyban befolyásolja a magzat mérete, elhelyezkedése, aktivitása, és a magzatvíz mennyisége. Egy kisebb terhességnél megvan az az előny, hogy akár egy fotón is ábrázolni tudom, viszont mégis minél nagyobb a magzat, annál jobban körvonalazódnak az arcvonásai ezáltal élethűbb képet kapunk róla. Itt már feltehetjük azt a kérdést vajon kire hasonlít?

Mi történik egy babamozi alkalmával?

Először is egy általános állapotfelmérést végzek. Megállapítom a magzat fekvését, szívműködését, a lepény elhelyezkedését, a magzatvíz mennyiségét és nem utolsó sorban megmérjük bizonyos testrészeit, amelyből pontos adatot kapunk a súlyára vonatkozóan. Ezután következik a „mozi” része.

A babamozi felvételt (mind a videofelvételt és fotókat is) saját logós pendrive-ra rögzítjük, melyet biztonsági okokból mi adunk (ez a csomag tartalma). Végül a legjobban sikerült képről színes nyomtatás készül (1-2 db).

Nagyjából összesen fél órát vesz igénybe a vizsgálat, amennyiben minden a tervek szerint alakul és a magzat is együttműködő. A „babamozizás” elsősorban a magzati látványról szól, és nem helyettesíti a 12. és 18. heti valamint a 30. heti ultrahang szűrővizsgálatokat.

4D ultrahang galéria

Miért minket válasszon?

Egy babamozizásnál nagyon fontos a jó szakember és rendelő megválasztása. Hiszen ultrahang készülékek között is óriási különbség van, melyet már a párok laikusként is észrevehetnek. Nálunk Voluson E8 készülékkel történik a 4 dimenziós vizsgálat, s mint szülészeti-nőgyógyászati szonográfus és diplomás szülésznő a legmagasabb tudással próbálom az egyik legszebb élményt nyújtani a leendő édesanyáknak és édesapáknak.

Ki végzi a vizsgálatot?

Csobai Nikolett

Csobai Nikolett diplomás szülésznő és szülészeti-nőgyógyászati szonográfus vagyok.

Szülésznői diplomámat 2014-ben a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán szereztem. Majd a tatabányai Szent Borbála Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályára kerültem, ahol azóta is munkaviszonyban állok. A későbbiekben ismereteim, tapasztalataim bővítése miatt 2020-ban szülészeti-nőgyógyászati szonográfus diplomát szereztem a Széchenyi István Egyetem Egészségügyi Karán. Így már szülészeti – és nőgyógyászati ultrahang szűrővizsgálatokat is végezhetek.

Jelenleg a szakszerű orvosi hátteremnek és a gépparknak köszönhetően kötelező trimeszterenkénti ultrahang vizsgálatokra és 4D babamozira várom régi és új kismamáimat.

Elérhetőségek

Bejelentkezés

Jelentkezés ultrahang vizsgálatokra és 4D babamozira Csobai Nikoletthez az alábbi telefonszámon: +36-30-723-8277 – Bejelentkezés minden hétköznap 8-20 óráig.

A vizsgálatot csak előzetes telefonegyeztetés után végezzük, megbeszélt időpontban

Kapcsolat

Tatabánya, Sárberki lakótelep 112. fsz 3.